Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Teljes egészében megújul a Salétrom utca Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. szeptember 15.
A munkaterület átadása megtörtént, így elindult a Salétrom utcai közösségi tér kialakítása. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése július 7-i, rendkívüli ülésén döntött arról, hogy kezdődhet a Salétrom utca felújítása. A három ütemben létrejövő beruházás több mint százmillió forintból valósul meg, melynek köszönhetően szép és impozáns környezet fogadja majd a városrészben élőket.
Tovább...
 
30 százalékkal csökkent a forgalom az Új Csóri úton Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. szeptember 13.
A júliusban megnyílt nyugati elkerülő III. üteme jelentős forgalomváltozást eredményezett a Székesfehérváron átmenő tranzitforgalom tekintetében. A mérések alapján az Új Csóri út városon belüli szakszán 30%-kal kevesebb autó halad át naponta, a teherforgalom csökkenése 40%-os. A forgalomátrendeződéssel hosszabb távon még jobb eredményeket várnak.
Tovább...
 
Egyenlő Bánásmód Hatóság: a város elleni beadvány elutasítva Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2016. szeptember 13.
ImageKét székesfehérvári lakos eljárást kezdeményezett az Önkormányzat ellen az egyenlő bánásmód megsértése miatt, azonban kérelmüket - fellebbezés lehetősége nélkül – elutasította az EBH. A Hatóság szerint tehát nem kifogásolható az a gyakorlat, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata a szociális alapú lakásbérbeadással kapcsolatban folytat – így összegezhető az Egyenlő Bánásmód Hatóság által a napokban megküldött határozat.
Tovább...
 
Megtekinthető a tervmódosítások dokumentációja Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2016. szeptember 13.
ImageAz Önkormányzat ezúton tájékoztatja az érintett Partnereket, hogy elindította Székesfehérvár Megyei Jogú Város településszerkezeti terve és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Külterületének, valamint egyes belterületi területrészeinek helyi építési szabályzata és szabályozási terve módosítását. Az előzetes tájékoztatási szakasz dokumentációja a város honlapján és a Főépítészi Iroda hirdetőtábláján is megtekinthető.
Tovább...
 
Ismét botanikai séta a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkjában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 13.
ImageA fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkjában havonta megrendezésre kerülő botanikai séta következő időpontja: szeptember 18. vasárnap, 14 óra. A látogatók felfedezhetik a 22,5 hektáros történeti kertet, amely egyben természetvédelmi terület; a rekonstrukció kapcsán frissen telepített növényeket; a 100-170 éves meglévő őshonos és egzóta faállományt, a csónakázó tavat és a gloriette épületét.
Tovább...
 
Első ülését tartotta a székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. szeptember 13.
Hagyományteremtő szándékkal, első tanácskozását tartotta a székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács. Az eseményen a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának, a Kodolányi János Főiskolának, valamint az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának küldöttei vettek részt. Az eseményen résztvevők több fontos témára, így a Városi Gólyabál szervezésére és az Egyetemi Klub üzemeltetésére is kitértek.
Tovább...
 
Érdekmentes barátság a két város között Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. szeptember 13.
ImageA német testvérvárossal való negyedévszázados együttműködés alkalmából rendeztek közös ünnepséget a Hiemer-házban. A két város összefonódásokban gazdag kapcsolatának 25. évfordulóján köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Julius Mihm, Schwäbisch Gmünd alpolgármestere.
Tovább...
 
Kerékpáros-sárkányhajós gólyanapot tartottak a kodályosok Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. szeptember 13.
ImageRendhagyó gólyanapot szervezett a Kodály Zoltán Gimnázium: kerékpártúrára indultak a Velencei-tóhoz, majd sárkányhajóversenyt rendeztek. A mozgással, élményekkel teli napon a 34 kilencedikessel tartott az egész iskola. A zeneis növendékek lelkesen és kitartóan bizonyították, hogy a sport kihívásainak is megfelelnek.
Tovább...
 
Forgalomkorlátozás a Budai út  Gáz utca  Lövölde út csomópontban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 13.
ImageTávhővezeték rekonstrukciós munkálatai miatt keddtől egy hónapig forgalomkorlátozásokra kell számítani a Budai út – Gáz utca – Lövölde út csomópontban. A közlekedés biztosított lesz, de időszakonként az áthaladás egy-egy sávra szűkül le. A lakosság türelmét és körültekintő közlekedését kérik!
Tovább...
 
Őszi feltöltődés az öt elem jegyében, avagy Everness Indián Nyár Nyomtatás E-mail
Írta: Everness   
2016. szeptember 12.

Image

A nagysikerű júniusi Everness Fesztivál után idén még egyszer nyakig elmerülhetsz Európa legbékésebb fesztiváljának hangulatában – szeptember 17. és 20. között a szervezők Balatonakarattyán egy kisebb, meghittebb rendezvénnyel várnak, hogy a tudatosság és feltöltődés jegyében közösen élvezzétek ki a nyár utolsó napsugarait.
Tovább...
 
Lehet már szavazni az Év Fájára! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 12.
ImageOktóber 16.-ig lehet szavazni az Év Fája verseny döntős fáira. A júniusi határidőig 39 jelölés érkezett, amelyek közül tizenkettőt juttatott a döntőbe a szakmai zsűri. Olyan fák kerülhettek be ide, amelyek története leginkább kifejezi a jelölő közösség elkötelezettségét a nevezett fa iránt. Idén hetedik alkalommal szervezi meg a versenyt az Ökotárs Alapítvány.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12948 - 12958 / 20492